Ik organiseer een training

Het organiseren van een training kent vele aspecten: het regelen van de locatie, het informeren van de delnemers voor je training én het maken van een goede checklist, zodat niets vergeten wordt tijdens de trainingsdag(en).

Ondersteunende middelen

Een training wordt meestal ondersteund door presentaties met uitleg en videos. Een krachtige beamer met een juiste opstelling ten opzichte van het projectiescherm is dan van belang, zodat de deelnemers alles goed kunnen lezen. Een heldere laserpointer, waarmee je op afstand zaken op een sheet met een lichtpunt kunt aanwijzen kan een ideaal hulmiddel zijn.

Audio

In een wat grotere trainingszaal moet er ook aan audio gedacht worden. Een goede reversmicrofoon en een juiste audio installatie zorgen ervoor dat de trainer altijd goed verstaanbaar is. Voor het stellen van vragen in een grotere zaal is een draadloze microfoon goed om te hebben.

Trainingsmiddelen

moeten de deelnemers van een training oefeningen op een computer uitvoeren of een vragenlijst beantwoorden, dan zul je iedere deelnemer van een laptop of PC met scherm moeten voorzien. Is het nodig dat de trainer met speciale software met individuele deelnemers kan meekijken of via chat vragen kan beantwoorden dan dienen alle computer in een netwerk opgenomen en van speciale software worden voorzien.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Jeroen Pos

Directeur Verhuur contactformulier

Niet te vergeten als je een training of opleiding organiseert

Beter communiceren met Beeld Geluid & Licht