Ik organiseer een training

Het organiseren van een training kent vele aspecten zoals het regelen van een locatie, het vooraf informeren van deelnemers én het maken van een goede checklist zodat tijdens de trainingsdag(en) niets vergeten wordt.

Ondersteunende middelen

Een training wordt meestal ondersteund door presentaties met uitleg, al dan niet gebruikmakend van video’s. Het is van belang dat uw deelnemers u goed kunnen volgen vandaar dat een krachtige beamer, met een juiste opstelling ten opzichte van het projectiescherm, essentieel is. Een heldere laserpointer kan een ideaal hulpmiddel zijn om, op afstand, het betreffende onderwerp aan te wijzen op een sheet.

Audio

In een wat grotere trainingszaal zal ook aandacht moeten zijn voor audio. Een goede reversmicrofoon en een juiste audio-installatie zorgen ervoor dat u als trainer goed verstaanbaar bent. Voor het stellen van vragen vanuit de zaal is een draadloze microfoon een must.

Trainingsmiddelen

Tijdens een training moeten deelnemers soms opdrachten uitvoeren of vragenlijsten invullen op een computer. Iedere deelnemer zal dan moeten worden voorzien van een laptop of een PC met scherm. Indien het noodzakelijk is dat de trainer meekijkt bij individuele deelnemers of vragen beantwoordt via chat, dan dienen alle computers in een netwerk te worden opgenomen en van speciale software te worden voorzien.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Jeroen Pos

Directeur Verhuur contactformulier

Niet te vergeten als je een training of opleiding organiseert

Beter communiceren met Beeld Geluid & Licht