Ik organiseer een congres of presentatie

Bij het organiseren van een succesvol congres komt heel veel kijken. De invloed van techniek op uw evenement wordt vaak onderschat maar is medebepalend voor het succes van uw evenement. Met techniek wordt sfeer gecreëerd, de boodschap extra duidelijk overgebracht en wordt de spreker met beeld en geluid op de juiste wijze ondersteund.

Ieder congres is anders

De organisatie van een congres vergt steeds een andere aanpak. De reden van het te organiseren congres is uiteraard duidelijk maar wat de mogelijkheden zijn en hoe deze werken is vaak niet duidelijk.  U kunt bijvoorbeeld  kiezen voor de optie videoconferencing of webcasting.  Als er deelnemers zijn uit verschillende landen is een vertaalsysteem wellicht noodzakelijk. Het is uiteraard ook van belang dat bij een discussie alle deelnemers goed te verstaan zijn. En hoe kunnen we een fijne sfeer creëren voor een eventuele borrel na afloop.

Geluid

Aan elke presentatie, film, opvulling van pauzes of een afterparty van uw bijeenkomst, worden verschillende eisen gesteld qua geluid. Maar minstens zo belangrijk is de akoestiek van een bepaalde ruimte. Iedere situatie vraagt dus om een aangepaste inzet van geluidstechniek.

Beeld

Afhankelijk van uw activiteit en of de grootte van de ruimte zijn er voor beeldkeuze ook veel alternatieven waaruit u een keuze kunt maken. Voor een spectaculaire ervaring kiest u een bioscoopoplossing terwijl voor een ondersteunend beeld bij een presentatie een ultrascherpe weergave gewenst is die vanaf grote afstand ook te lezen is. Uw eigen creativiteit is de enige beperking omdat de ontwikkeling van de techniek steeds meer mogelijk maakt. Samen met u zorgen wij ervoor dat uw deelnemers zich achteraf niet alleen de spectaculaire beelden herinneren maar ook de overgebrachte boodschap.

Licht

Het podium waarop een spreker zich bevind, moet goed uitgelicht worden. Door duisternis te creëren, stroboscopische effecten toe te voegen of gekleurd licht te gebruiken, draagt licht in grote mate bij aan het verhaal. Belichten van het podium, publiek, object en/of de hele zaal creëert de door u gewenste sfeer en maakt echt het verschil.

Camera-registratie

Om op een later tijdstip nog eens terug te kunnen kijken op uw congres, is cameraregistratie wellicht een optie. Hiermee kan zelfs uw evenement live uitgezonden worden op een groot scherm en kunnen de verschillende sprekers groot in beeld worden gebracht zodat elke deelnemer alles goed kan volgen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Jeroen Pos

Directeur Verhuur contactformulier

Beter communiceren met Beeld Geluid & Licht