Ik organiseer een (Kick-off) Bijeenkomst

Een bijeenkomst organiseren voor een product launch, een presentatie, een kick-off of anderszins. Het succes licht in de mate waarin je je boodschap weet over te brengen. Echter je kunt je boodschap op verschillende manieren versterken, door de inzet van audiovisuele hulpmiddelen.

Van presentatie naar belevenis

Op het juiste moment muziek, geluidsversterking het juiste plaatje of film en de juiste aanlichting kunnen van een goede presentatie een belevenis maken die niet snel vergeten wordt. Goed verstaanbaar geluid met power op het juiste moment, ondersteunt de impact van de boodschap en zorgt ervoor dat het publiek tot het einde geboeid blijft.

Geluid

Een presentatie, een film, de opvulling van pauzes en de party achteraf van je bijeenkomst. In alle gevallen worden er andere eisen gesteld aan het geluid. Maar ook de akoestiek van de ruimte is van belang. Ben ik in een grote zaal of een kleine ruimte een, iedere situatie vraagt om een aangepaste inzet van geluidstechniek.

Beeld

Ook voor beeld zijn er nogal wat alternatieven die gekozen kunnen worden afhankelijk van de activiteit en/of de grote van de ruimte. Moet het spectaculair worden dan zul je niet met een klein scherm voor de dag moeten komen, maar dan is meer een bioscoop ervaring gewenst. Is beeld slechts ondersteunend om video of plaatjes weer te geven, of is een ultra scherpe weergave gewenst die vanaf grote afstand is te lezen. De ontwikkeling in de techniek maakt steeds meer mogelijk, steeds meer wordt je creativiteit je beperking. Denk er wel aan dat wat overgebracht moet worden leidend is. Deelnemers moeten zich niet alleen de spectaculaire beelden herinneren, maar ook de boodschappen die overgebracht moeten worden.

Licht

Het podium waar een spreker zich ophoudt moet goed uitgelicht worden. Licht kan daarbij ook bijdrage aan het verhaal, door duisternis te creëren, stroboscopische effecten toe te voegen of gekleurd licht te gebruiken. Het belichten van het podium, publiek, een object en/of de hele zaal is belangrijk voor de sfeer die je wilt creëren. Met licht kun je echt het verschil maken.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Jeroen Pos

Directeur Verhuur contactformulier

Beter communiceren met Beeld Geluid & Licht