Klantcase – Sporthal de Boog

Klantcase – Sporthal de Boog

Vanuit de afdeling Vastgoed Sport en Accommodaties (VSA) van Gemeente Nijmegen ontstond de vraag naar meer uniformiteit in apparatuur m.b.t. alle sportaccommodaties – te beginnen bij de gloednieuwe sporthal De Boog in Lent. Aangezien gemeente Nijmegen al eerder samenwerkte met BPRvisie was de keuze voor een audiovisuele partner snel gemaakt. Samen met Sanne Teuwsen – teamleider binnensport gemeente Nijmegen – blikken we terug op de samenwerking.

Over sporthal De Boog

Sporthal De Boog is een onderdeel van Vastgoed Sport en Accommodaties (VSA) van gemeente Nijmegen. Onder VSA vallen alle sportaccommodaties van de gemeente – van wijk-accommodaties tot grote sportfaciliteiten zoals de Jan Massinkhal, De Boog en Triavium. De wens van VSA is om het gebruiksgemak op accommodaties te verhogen door uniformiteit in audiovisuele (AV) apparatuur te creëren. Sanne vertelt: “Binnen VSA zijn er accommodatiebeheerders die een vaste werkplek hebben, maar soms moet je ook op elkaars accommodatie staan. Dan is het fijn dat er uniformiteit is in het materiaal, zodat je gemakkelijk kunt schakelen tussen verschillende werkplekken.”

De eerste stap naar uniformiteit is gezet bij sporthal De Boog. Dit is een nieuwe sporthal in Lent, geschikt voor topsport. “We verwachten hier wedstrijden en toernooien van hoog niveau,” aldus Sanne. “De multifunctionele sporthal is bedoeld voor de meest voorkomende binnensporten, zoals voetbal, volleybal, badminton, floorbal en handbal. Voor sommige sporten – waaronder basketbal – heeft de sporthal enkel trainingscapaciteiten.”

Audiovisuele oplossing sporthal de Boog Audiovisuele oplossing sporthal de Boog

Complete audiovisuele inrichting

BPRvisie heeft de complete audiovisuele inrichting van sporthal De Boog mogen verwezenlijken, waaronder horeca-audio, achtergrondmuziek/omroepsysteem, narrowcasting en koppeling met het digitaal scorebord. Het omroepsysteem zorgt ervoor dat mededelingen zowel in de hal, horecagelegenheid en in de sportzaal goed te verstaan zijn voor alle aanwezigen. BPRvisie ondersteunt de sporthal in het gebruik van het scorebord. “Het scorebord kan naast het weergeven van de scores ook ingezet worden als een presentatiescherm. Zo kun je eenvoudig met je laptop een connectie maken met het bord en wordt je beeldscherm gedupliceerd,” aldus Sanne.

Sanne: “Door middel van het geïnstalleerde narrowcastingsysteem kunnen de huurders van de sporthal eenvoudig op de hoogte gehouden worden van alle ontwikkelingen die er spelen. Zo toont het scherm bijvoorbeeld de komende toernooien/evenementen en actuele informatie over onze andere VSA-accommodaties.”

Narrowcasting als gastheerschap

Aangezien niet alle sportaccommodaties van gemeente Nijmegen beheerd worden door een fysieke beheerder – en we ons wel focussen op gastheerschap – willen we de narrowcasting in de toekomst verder uitbreiden door er een welkomstsysteem van te maken,” vertelt Sanne. Huurders geven zichzelf nu namelijk toegang d.m.v. een SMS en eenmaal binnen spreken ze met niemand. “Door bij binnenkomst op een scherm de verhuurders welkom te heten willen we de sporters het gevoel geven dat ze welkom zijn bij ons. Hiervoor is het van belang dat er een link met ons verhuursysteem wordt gemaakt.”

Narrowcasting sporthal de Boog Narrowcasring sporthal de Boog

Samenwerking met BPRvisie

Tijdens ons eerste gesprek met BPRvisie begrepen zij direct wat wij nodig hadden en dat het gebruiksvriendelijk moest zijn” aldus Sanne. “BPRvisie geeft een duidelijk advies en is helder over de kosten. Tijdens het project is de samenwerking ook zeer prettig verlopen. De communicatie is helder en er werken fijne mensen die hard werken. Bovendien werken ze keurig, zijn ze vriendelijk en kunnen je vragen goed beantwoorden.” BPRvisie was ook aanwezig tijdens de opening van de Boog. “Deze betrokkenheid is erg prettig. Zij zien dan ook direct wat er nog beter kan en daar kun je dan weer samen over in gesprek gaan.

Ook op zoek naar een audiovisuele oplossing?

Bent u ook op zoek naar een audiovisuele oplossing op het gebied van narrowcasting, een omroepsysteem of multifunctionele schermen? Wij gaan graag een keer met u in gesprek! Neem vrijblijvend contact met ons op.