Klantcase – Radboudumc

Klantcase – Radboudumc

Het Radboudumc zocht voor het Preparatorium (de snijzalen) van de afdeling Beeldvorming, Anatomie een audiovisuele partner om de verouderde apparatuur te vervangen. Hiervoor schakelden zij de expertise van BPRvisie in. Samen zorgden we voor een oplossing waardoor studenten en cursisten uitstekend mee kunnen kijken tijdens onderwijs, cursussen en trainingen vanaf verschillende schermen. Benieuwd naar dit project en onze samenwerking? We blikken samen met Bas Ebben – senior onderwijs- en onderzoeksassistent van het Preparatorium – terug op dit bijzondere project!

Over het Radboudumc

Het Radboudumc biedt patiënten topklinische en gespecialiseerde zorg. Daarnaast heeft het academisch ziekenhuis een belangrijke functie in het vergroten en verspreiden van kennis en vaardigheden. Dit doen zij door middel van wetenschappelijk onderzoek en het verzorgen van onderwijs. In het Preparatorium (snijzalen) van de afdeling Beeldvorming, Anatomie wordt onderwijs verzorgd aan studenten in het universitair, hoger en middelbaar (beroeps)onderwijs. Daarnaast bieden zij trainingen voor medisch specialisten (in opleiding). Bas vertelt: “Wij bootsen de operatiekamer na  zodat chirurgen en andere medisch specialisten, procedures kunnen oefenen en hun vaardigheden kunnen trainen op stoffelijk overschotten van mensen die hun lichaam ter beschikking hebben gesteld voor de wetenschap.”

Audiovisuele inrichting Radboudumc Audiovisuele inrichting Radboudumc

Verbinding tussen 16 schermen

Het Radboudumc is geen onbekende voor BPRvisie. Sinds 1997 ondersteunen wij de interne AV-apparatuur van het academisch ziekenhuis. Bas: “Vanwege de goed lopende samenwerking besloten we ook voor dit project BPRvisie in te schakelen.”

“Tijdens onze trainingen in het Prepatorium moeten verschillende schermen doorstreamen naar andere tafels in de ruimte, zodat anderen kunnen meekijken. Het is daarbij belangrijk dat dit systeem uitstekend werkt,” aldus Bas. “We zochten een geavanceerd AV-systeem met 16 schermen die naar elkaar toe konden schakelen. Daarnaast was onze wens om up-to-date te zijn en onze apparatuur up-to-date te houden voor externe klanten –  die zelf hun apparatuur op onze systemen aansluiten. Helaas was ons systeem verouderd waardoor we klanten teleur moesten stellen.” Het Radboudumc streeft naar een modern Preparatorium met goede AV ondersteuning tijdens het onderwijs en cursussen. “Hiervoor is het belangrijk dat het systeem ook up-to-date blijft, BPRvisie bood ons hiervoor een mooie oplossing,’’ aldus Bas.

Audiovisuele inrichting Radboudumc Radboud UMC project BPRvisie

Samenwerking met BPRvisie

Na vier jaar is Bas nog steeds tevreden over de samenwerking met BPRvisie. ‘’Alles is naar wens. Ze zijn kundig, ze weten wat ze doen en er zit een persoonlijke manier van werken in. Ik zou BPRvisie zeker aanraden bij anderen.” Digitalisering en AV zijn aspecten die zich constant blijven ontwikkelen. Bas vertelt: ‘’Vier jaar geleden hebben wij alles aangeschaft en de systemen werken nu nog steeds super goed. Je zult moeten blijven investeren om mee te kunnen blijven draaien, en daar heb ik alle vertrouwen in!’’

Op zoek naar een blijvende audiovisuele oplossing?

Bent u voor uw organisatie ook opzoek naar een passende oplossing op het gebied van beeld, licht of geluid? Dan is BPRvisie hiervoor graag uw audiovisuele partner. Samen met u bekijken we wat de juiste oplossing is voor uw situatie. Neem vrijblijvend contact met ons op.