Klantcase – MARIN

Klantcase – MARIN

Valt een event in het water? BPRvisie schijnt er een lichtje op! Al ruim 10 jaar is BPRvisie de audiovisuele partner van Maritiem Research Instituut Nederland (MARIN) en hebben we talloze evenementen mogen voorzien van de juiste sfeer, licht en geluid. Samen met Chris Piepers – visualisation & mediaspecialist bij MARIN – blikken we terug op onze samenwerking, met in het bijzonder het KIVI-event: een event dat plaatsvond in het water.

Better ships, blue oceans

MARIN is een van de grootste instituten ter wereld voor hydrodynamisch en nautisch onderzoek. Met hun missie ‘Better Ships, Blue Oceans’ staan zij voor schone, slimme en veilige scheepvaart en duurzaam gebruik van de zee. MARIN maakt hiervoor optimaal gebruik van haar testfaciliteiten, computersimulaties, simulatoren en waregroottemetingen.

Uitreiking Erepenning Maritieme Techniek valt in het water

Jaarlijks organiseert MARIN meerdere events voor medewerkers, zakelijke relaties en studenten. Omdat MARIN werkt met water is dit een terugkomend onderdeel op events, zo ook bij het KIVI-event. Dit evenement vond namelijk plaats in een testfaciliteit van MARIN waar de bodem te allen tijde bedekt is met een laag water. Bezoekers kregen voorafgaand aan het event laarzen aangereikt om de ruimte te betreden. Tijdens het KIVI-event werd de Erepenning Maritieme Techniek overhandigd aan MARIN door het KIVI (Koninklijk Instituut van Ingenieurs). Deze erepenning wordt vier keer per jaar toegekend aan een persoon of organisatie die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van maritieme techniek.

De juiste sfeer creëren

TL-lampen in combinatie met een laag water zorgen niet voor een spetterend effect. Maar water in combinatie met de juiste sfeerverlichting? Dat maakt de ruimte magisch. MARIN schakelde de hulp van BPRvisie in om de grootschalige testfaciliteit – van 220 meter lang en 16 meter breed met amper ramen – te voorzien van sfeerlicht. “Naast het lichtontwerp heeft BPRvisie ook de audio- en videovoorzieningen verzorgd. Dit scheelde ons extra inspanning. Het enige wat wij zelf hoefde te verzorgen was een laptop waarop de presentatie stond en BPRvisie deed de rest,” vertelt Chris.

Klantcase Marin

Langdurige samenwerking

Toen Chris 10 jaar geleden begon bij MARIN waren er al connecties met BPRvisie. Chris: “Er was destijds al sprake van een klik en we schakelden BPRvisie in voor de open dagen en onze kerstborrel. Wij – als visualisatie afdeling – maakten dan een film en BPRvisie verzorgde de presentatiemiddelen, geluidsversterking en de projectoren. En dat doen we nog steeds. “BPRvisie ontlast ons enorm door de verzorging van licht, geluid en sfeer uit handen te nemen.”

Na 10 jaar is Chris nog altijd tevreden over de samenwerking met BPRvisie. “BPRvisie is erg flexibel en het contact met hen is laagdrempelig. Wanneer ik snel iets wil afstemmen bel ik Jeroen en lopen we er samen telefonisch doorheen. We kijken dan wat wijsheid is en wat we kunnen realiseren. Dat hij altijd klaarstaat is prettig samenwerken. Mocht er tijdens een event onverhoopt iets niet werken dan wordt het bovendien altijd snel opgelost!”

Op zoek naar een audiovisuele oplossing?

Staat uw organisatie voor een uitdaging op het gebied van beeld, licht of geluid? Heeft u hulp nodig met out-of-box denken? Of wilt u ook een extra beleving toevoegen aan uw event? BPRvisie is hiervoor graag uw audiovisuele partner. Bekijk onze oplossingen of neem direct contact op.