Klantcase – Gemeente Overbetuwe

Klantcase – Gemeente Overbetuwe

Sinds een aantal jaren is BPRvisie de audiovisuele partner van gemeente Overbetuwe. Nadat we de audiovisuele inrichting van diverse vergaderruimtes en de raadszaal in het gemeentehuis hadden opgeleverd, ontstond – tijdens de coronaperiode – de vraag om deze ruimtes ook geschikt te maken voor livestreaming voor gemeenteraadsvergaderingen. Na de succesvolle afronding van beide projecten besloot gemeente Overbetuwe dat ze ook voor de kleinere commissievergaderingen videostreaming mogelijk wilde maken. Dit betekende dat – naast de geïnstalleerde camera’s en microfoons in de grote raadszaal – ook de drie mogelijke afzonderlijke ruimtes diezelfde voorzieningen nodig hadden. Samen met Alexander van den Berg – adviseur in ICT en informatievoorziening bij gemeente Overbetuwe – blikken we terug op dit project en onze samenwerking.

 Over gemeente Overbetuwe

De bruisende gemeente Overbetuwe heeft ruim 50.000 inwoners verdeeld over 10 dorpen waarvan Elst de hoofdplaats is. Mede door de ligging – dicht bij Arnhem en Nijmegen – en de vele nieuwbouw is gemeente Overbetuwe een gewilde plek om te wonen.

Opsplitsen van de raadzaal

De raadzaal – wat een gekoppelde zaal is bestaande uit twee ruimtes welke gescheiden zijn middels een scheidingswand – was reeds voorzien van een videoregistratie en streamingoplossing aangestuurd vanuit het aanwezige discussiesysteem. Doordat de wens was ontstaan om ook in de gescheiden situatie videostreaming toe te kunnen passen heeft BPRvisie de bestaande installatie aangepast en uitgebreid om dit mogelijk te maken. Daarnaast is ook de oude raadzaal hiervoor aangepast. Dit vergde een behoorlijke aanpassing en uitbreiding van de mogelijkheden en besturing van het aanwezige camera- en discussiesysteem.

Project foto Raadzaal gemeente Elst / Overbetuwe te Elst  Project foto Raadzaal gemeente Elst / Overbetuwe te Elst

Alexander: “BPRvisie is hier goed in geslaagd. Binnen een week tijd heeft BPRvisie alle aangeleverde apparatuur geïnstalleerd, geïmplementeerd en afgeregeld binnen het huidige systeem.” Begin november zijn er nog een aantal raadsvergaderingen en dan controleert BPRvisie de laatste instellingen. Tevens draagt BPRvisie daarna middels een gebruikersinstructie de installatie over aan de medewerkers van gemeente Overbetuwe, zodat ook wij de apparatuur juist kunnen bedienen,” aldus Alexander.

Samenwerking met BPRvisie

Alexander vertelt: “Wij zijn zeer tevreden over het personeel van BPRvisie. De medewerkers zijn erg attent en ze gaan behoedzaam te werk. De oude raadzaal is een historische zaal met veel apparatuur, maar bij BPRvisie heb ik zeker het vertrouwen dat zij hier zorgvuldig mee omgaan. Daarnaast nemen ze de tijd voor ons en proberen ze restpunten spoedig af te handelen. Met name Carlo (AV-technicus bij BPRvisie) werkt zelfs door tot in de avond – tijdens raadsvergaderingen – om te controleren of de apparatuur juist afgesteld is. Al met al een professionele en betrouwbare partij zonder een 9 tot 5 mentaliteit.”

Project foto Raadzaal gemeente Elst / Overbetuwe te Elst  Project foto Raadzaal gemeente Elst / Overbetuwe te Elst

Apparatuur voor slechthorenden

Tijdens de vergaderingen is er ook een raadslid die slechthorend is. “Wanneer hij in een bepaalde hoek zit dan hoort de rest van de aanwezigen het wel maar hij niet. Er is hiervoor destijds vanuit de bouw wel een standaard ringleiding aangelegd maar die heeft niet op iedere plek een goede dekking. Wellicht dat we dit in de toekomst – in samenwerking met BPRvisie – alsnog willen verbeteren, zodat overal een goede dekking voor slechthorenden gerealiseerd wordt,” vertelt Alexander.

Op zoek naar een blijvende audiovisuele oplossing?

Bent u voor uw organisatie ook opzoek naar een passende oplossing op het gebied van beeld, licht of geluid? Dan is BPRvisie hiervoor graag uw audiovisuele partner. Samen met u bekijken we wat de juiste oplossing is voor uw situatie. Neem vrijblijvend contact met ons op.