Klantcase – Franciscus Gasthuis & Vlietland

Klantcase – Franciscus Gasthuis & Vlietland

Betere overdracht tussen artsen door verbinding

Digitalisering speelt een steeds grotere rol binnen organisaties. Ook binnen de zorgsector wordt continu gekeken hoe processen nog efficiënter ingericht kunnen worden. Door de fusie van Sint Franciscus Gasthuis en het Vlietland Ziekenhuis ontstond behoefte aan een videoconferencing oplossing, zodat er dagelijks op afstand een overdracht kan plaatsvinden tussen de twee locaties. Voorheen gingen alle artsen namelijk naar één fysieke plek voor de overdracht. Om een overdracht op afstand te kunnen realiseren schakelde Franciscus Gasthuis & Vlietland de hulp in van BPRvisie. In dit artikel vertelt Elroy Overdijk (IT-manager bij Franciscus Gasthuis & Vlietland) hoe deze samenwerking is verlopen.

Over Franciscus Gasthuis & Vlietland

In 2015 zijn het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam en het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam gefuseerd. Door deze combinatie is een krachtige ziekenhuisorganisatie ontstaan: Franciscus Gasthuis & Vlietland. Met ruim 4.600 medewerkers en 250 specialisten biedt Franciscus Gasthuis & Vlietland topklinische zorg in haar ziekenhuizen en poliklinieken.

Verbinding tussen twee locaties

Iedere dag vindt er een overdracht plaats tussen de artsen van de afdeling Chirurgie. Door de fusie van Sint Franciscus Gasthuis en Vlietland Ziekenhuis ontstond er een multidisciplinair team van artsen dat werkzaam is op twee locaties. De twee locaties moesten snel en gemakkelijk met elkaar kunnen communiceren. Voorheen gingen de artsen naar één fysieke plek voor de dagelijkse overdracht. Om tijd te besparen en zo efficiënt mogelijk te werk te gaan is de vraag om gemakkelijk op afstand te communiceren ontstaan. Elroy: ‘’We hadden behoefte aan een videoconferencing oplossing, waarbij de verbinding met één druk op de knop tot stand wordt gebracht. De oplossing moest gemakkelijk en laagdrempelig zijn, zodat de artsen zich volledig kunnen focussen op het bieden van goede zorg’’.

Adviespartner voor AV-oplossingen

Elroy had al eerder samengewerkt met BPRvisie en bracht Franciscus Gasthuis & Vlietland met hen in contact. Na de eerste kennismaking is BPRvisie direct aan de slag gegaan met een inventarisatie. Waar hebben de artsen behoefte aan en hoe richt je dat zo goed mogelijk in? ‘’Alle artsen hebben een wensenlijst ingevuld. We vonden het belangrijk dat we hen konden betrekken bij dit proces’’, zegt Elroy. Na deze wensenlijst heeft BRPvisie een advies uitgebracht met passende oplossingen en de daarbij behorende prijsindicatie. Samen met de artsen is de keuze gemaakt voor de oplossing die het best bij Franciscus Gasthuis & Vlietland past. De oplossing bestond uit het inrichten van twee meetingrooms met, onder meer,  groot formaat displays, Lifesize videoconference apparatuur en Extron besturingssystemen. BRPvisie verzorgde een full service oplossing bestaande uit advies, installatie, service én onderhoud. Elroy: ‘’BPRvisie heeft ons compleet ontzorgd. Ze leveren niet alleen AV-apparatuur, maar gaan ook zelfstandig met andere afdelingen in gesprek. Daarnaast geeft BPRvisie vakkundig advies en durven ze verder te kijken dan standaardoplossingen.’’

Efficiëntere werkprocessen

Met behulp van het advies van BPRvisie en de geleverde AV-oplossingen heeft Franciscus Gasthuis & Vlietland een grote slag in efficiëntie gemaakt. De snelle verbinding zorgt ervoor dat de artsen zich volledig kunnen focussen op het bieden van de beste zorg aan patiënten. Daarnaast geeft de zorginstelling hiermee een visitekaartje af als vooraanstaand opleidingsziekenhuis. Inmiddels zijn er 40 VC Systemen en AV-installaties uitgerold op beide vestigingen. Daar komen er dit jaar weer 20 bij. Het centrale hart van de videoinfrastructuur is het Lifeszie Cloud videoconference platform. Elroy: ‘’BPRvisie inventariseert welke oplossingen er per ruimte nodig zijn. Vervolgens bepalen ze de financiële impact en geven ze het personeel uitleg over hoe ze de oplossing dienen te gebruiken’’. Franciscus Gasthuis & Vlietland kijkt uit naar de verdere samenwerking met BPRvisie in de toekomst.

Op zoek naar een audiovisuele oplossing?

Heeft uw organisatie uitdagingen op het gebied van beeld, licht of geluid? Neem contact op met BPRvisie! BPRvisie is de totaalleverancier voor audiovisuele oplossingen voor diverse branches. Bekijk onze oplossingen of neem direct contact op.