3 voordelen van een slim reserveringssysteem

3 voordelen van een slim reserveringssysteem

We kennen het allemaal wel; vergaderruimtes die dubbel geboekt zijn of juist geboekt zijn, maar niet gebruikt worden. Niets is zo vervelend als op kantoor komen en in een van deze situaties terecht komen. Veel bedrijven hebben wel een reserveringssysteem, maar deze werkt niet optimaal. Vaak kan een ruimte niet direct geboekt worden of kan men maar vanaf één device inzien of een ruimte geboekt is. Met het integreren van een slimme oplossing is het wel altijd duidelijk of er een ruimte beschikbaar is. In deze blog lees je de vier voordelen van een slim reserveringssysteem.

Wat is een slim reserveringssysteem?

Met een slim reserveringssysteem heb je in een oogopslag antwoord op de vraag of een ruimte beschikbaar is. Je kunt een vergaderruimte online boeken via het reserveringssysteem, of je nu aanwezig bent op kantoor of niet. Het reserveringssysteem kun je koppelen aan een Outlook agenda. Hierdoor hoef je bij het inplannen van een afspraak geen extra handelingen te verrichten. Het reserveringssysteem slaat alles op en stuurt de reserveringen door naar de displays die geplaatst zijn naast de te reserveren vergaderruimtes. Met een rode of groene ledbar aan de zijkanten van het display (ook wel roombooking panelen genoemd) kan men in een oogopslag zien welke ruimtes bezet of vrij zijn. Uiteraard kun je ook via de touchfunctie van het aanwezige display een ruimte boeken. Dit wordt direct verwerkt in het systeem.

Veelzijdig en slim

Een roombooking reserveringssysteem integreer je eenvoudig aan je reserveringssysteem of FMIS systeem. Hierdoor hoef je geen software oplossing te openen om een ruimte te reserveren. Naast een naadloze agenda-integratie kan het reserveringssysteem ook gekoppeld worden aan ruimtebesturingssystemen. Denk bijvoorbeeld aan het koppelen van roombooking panelen aan audio met AMX, Extron of Crestron. Ook kun je koppelen met facility systemen, zoals Planon. Hiermee kun je ruimtegebondenfuncties bedienen of bijvoorbeeld de catering een seintje geven om koffie of thee te brengen.

De display heeft daarnaast meerdere functies. Zo kan je deze inzetten als bewegwijzering (ook wel wayfinding genoemd) voor nieuwe bezoekers. Alle displays staan met elkaar in verbinding. Samen met eventueel aanwezige narrowcasting oplossingen dragen deze bij aan een logische bewegwijzering. Er zijn ook systemen waarbij de narrowcast- en roombookingoplossing compleet in elkaar is geïntegreerd. Hierdoor kun je de reserveringsinformatie, narrowcasting en wayfinding optimaal inrichten met minimale inspanningen.

Eenvoudig te installeren

De installatie van de panelen is zeer eenvoudig. Je hebt slechts één netwerkkabel nodig met geïntegreerde PoE voeding. De displays kunnen direct op glas of muur worden geplaatst en hebben een zeer eenvoudig en vlak montagesysteem. Hulp nodig bij de installatie? BPRvisie ontzorgt bij het installeren van de volledige oplossing!

Veilig en duurzaam

Niet alleen is een vergadersysteem slim en efficiënt, ook is het veilig en duurzaam. Het systeem is ISO 27001-27002 en NEN 7510 IT-security gecertificeerd en altijd up-to-date met veiligheidsupdates van Linux OS. Zo is het systeem alleen voor de medewerkers beschikbaar. Updates lopen geheel automatisch via het netwerk, waardoor er geen omkijken naar is. De displays zijn bovendien duurzaam uitgerust:

  • Ingebouwde energie zuinige computer
  • Strakke aluminium behuizing
  • LED verlichting

Ook een slim reserveringssysteem?

Wil jij graag een slim vergadersysteem integreren in jouw organisatie? BPRvisie helpt bij de installatie en het beheer van apparatuur en onderhoud. BPRvisie is de adviespartner die helpt om jouw organisatieprocessen zo efficiënt mogelijk in te richten met de nieuwste AV-technieken, zoals vergadersystemen. Benieuwd hoe wij jou kunnen ontzorgen met een slim vergadersysteem? Neem dan contact op!