Tolkvertaalsystemen

Wilt u een internationale bijeenkomst direct in verschillende talen vertalen? Dat kan met een vertaalsysteem en een tolkencabine. Taal is hierdoor geen barrière meer op uw bijeenkomst of congres!

Hoe werkt het tolkvertaalsysteem?

De tolken kunnen zich afzonderen in gecertificeerde vertaalcabines die voldoen aan de Europese norm. Deze vertaalcabines zijn bovendien uitgerust met een digitaal systeem, dat garant staat voor een perfecte ontvangst.

Per taalcombinatie (bijvoorbeeld Nederlands-Frans en Frans-Nederlands) wordt er één tweepersoons-vertaalcabine geplaatst in de presentatieruimte. De simultaantolken die hierin plaatsnemen horen via hun tolkenpost wat er gesproken wordt door de spreker in de zaal en vertalen dit direct. De toehoorders in de zaal worden voorzien van een draadloze infrarood-ontvanger met hoofdtelefoon. Via infraroodstralers in de zaal horen zij op het betreffende kanaal van de ontvanger de vertaling van de tolken.

Fluistersystemen

Ook kan BPRvisie een portable vertaalinstallatie leveren, ook wel fluisterinstallatie genoemd. Deze bestaat uit een draadloze zendmicrofoon en koptelefoons. Hierbij zit een tolk in de presentatieruimte en fluistert door de microfoon het vertaalde woord. Het nadeel van dit systeem is dat er continu wordt gefluisterd in de presentatieruimte, dit kan als zeer lastig worden ervaren. Daarnaast moeten de mensen in de buurt van de tolk plaatsnemen. De portable installatie wordt daarom voornamelijk gebruikt voor kleine gezelschappen en in zalen waar geen ruimte voor een tolkencabine is.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Jeroen Pos

Directeur Verhuur contactformulier

Beter communiceren met Beeld Geluid & Licht