5 redenen om uw audiovisuele apparatuur een upgrade te geven

5 redenen om uw audiovisuele apparatuur een upgrade te geven

Audiovisuele apparatuur (AV) is een onmisbare factor geworden in de moderne communicatie. Het is essentieel dat deze apparatuur goed werkt om onder andere effectieve communicatie, efficiënte samenwerking en de tevredenheid van medewerkers te garanderen. Door de snel wijzigende technologische ontwikkelingen is het lastig om in te schatten wanneer uw AV-apparatuur aan vervanging toe is. Benieuwd wanneer uw AV-apparatuur een upgrade nodig heeft? Wij geven u in deze blog 5 redenen.

1) Snel veranderende techniek

Een PowerPoint laten zien met de laatste cijfers, een video pitchen of een teamoverleg via een videocall: fabrikanten blijven hun hard- en software continu vernieuwen. Voorbeelden van deze vernieuwingen zijn verbeteringen in beeldresolutie, het toevoegen van nieuwe functionaliteiten, virtuele assistenten en draadloze connectiviteit. Deze technologische vernieuwingen beïnvloeden direct de prestaties van uw audiovisuele apparatuur. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat uw huidige apparatuur niet compatible blijkt met de nieuwe software. Om optimale prestaties, compatibiliteit, toekomstbestendigheid, kostenbesparing en gebruikerservaring te garanderen is het belangrijk dat uw AV-apparatuur voldoet aan de nieuwste technologische ontwikkelingen.

2) De levensduur is (bijna) bereikt

De prestaties van uw apparatuur verslechteren naarmate de apparatuur verouderd.  Dit zal bijvoorbeeld leiden tot een mindere beeld- en geluidskwaliteit, langere opstarttijden of storingen. Een goed moment om uw audiovisuele apparatuur een upgrade te geven is wanneer de verwachte levensduur bijna is bereikt. Met het tijdig vervangen voorkomt u uitval – en daaruit voortvloeiende frustraties – door storing waardoor efficiënte samenwerking gewaarborgd blijft.

3) De apparatuur werkt niet (meer) naar wens

Het is van belang dat u altijd kunt vertrouwen op het correct werken van uw beschikbare AV-apparatuur. Zelfs voor het einde van de verwachte levensduur kan het zijn dat de apparatuur niet meer naar behoren werkt, regelmatig uitvalt of storingen geeft. Wanneer deze technische problemen niet zijn te verhelpen of te repareren, is de tijd aangebroken om uw AV-installaties te upgraden.

4) Wijzigingen in de gebruikersbehoefte

Niet alleen de technologie verandert, maar ook de behoeften van uw organisatie kunnen veranderen. Ook dit kan dan een reden zijn om uw audiovisuele apparatuur te upgraden. Door COVID-19 is bijvoorbeeld de vraag naar upgraden van vergaderruimtes ten behoeve van videomeetings enorm gegroeid. Binnen veel bedrijven en organisaties heeft hybride werken nu de voorkeur. Om aan de behoefte van uw organisatie te voldoen, horen daar de juiste audiovisuele middelen bij.

5) Bedrijfsuitbreiding

Groeit uw organisatie? Door groei en ontwikkeling van uw organisatie is het vanzelfsprekend dat de behoefte naar up-to-date AV-middelen ook groeit en het noodzakelijk wordt om de prestaties van uw apparatuur te verbeteren.

Vraagt u zich af of uw audiovisuele apparatuur aan vernieuwing toe is? BPRvisie adviseert u graag om uw audiovisuele apparatuur zo optimaal mogelijk te organiseren. Neem vrijblijvend contact op als u benieuwd bent naar de mogelijkheden.